Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от spellmaste Покажи съобщение
    надали ще стане кой знае какво за ден-два, най-много да се получи някаква граница м/у двете, но пак е по-добре от на сухо, маслото си е масло.

Колеги, я кажете, някъде около младост(сф) състоят ли се алфа срещички. Нямам време да кръстосвам София, а винаги е приятно да обсъдиш нещата с някой с твоите проблеми
    Ми често се събираме на ОМВ на Горубляне, вечер след 22ч...Следи темата http://clubalfaromeo.com/forum/showt...316#post925316 , за да видиш кога има сбирка
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от Alfaro76 Покажи съобщение
      Момчета, понеже не видях, та да ви питам...
      Развали ми се ключалката на капачката нещо!
      Дали има начин аз да я пооправя или се е цакнала вече?
      купуваш нова капачка и я носиш на ключар да ти пренареди патрона и си свиркаш.
      точка

Comment

• Младежи да ви питам тук няколко въпроса?

Един мой познат има 145 1,6 Ts 97-8г.
        От известно време има проблеми с паленето/колата гасне,после не пали,след това запалва когато си иска и пак така/.Номерата обикновенно ги прави когато колата е напечена на жегата.
        Свалил е акумулатора с цел изчистване на евентуални грешки,но не се е оправил даже сега му свети ключа и трябва да издирва master ключа и код картите.

Първото за което си помислих е датчик на коляновия вал,четох в една тема и за зацапани и корозирале релета.
        Вие някакво мнение по въпроса?
        ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

• Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
          Младежи да ви питам тук няколко въпроса?

От известно време има проблеми с паленето/колата гасне,после не пали,след това запалва когато си иска и пак така/.Номерата обикновенно ги прави когато колата е напечена на жегата.
          Свалил е акумулатора с цел изчистване на евентуални грешки,но не се е оправил даже сега му свети ключа и трябва да издирва master ключа и код картите.

Първото за което си помислих е датчик на коляновия вал,четох в една тема и за зацапани и корозирале релета.
          Според мен е от температурния датчик за въздуха дапробва да го изключи в такъв момент По старите версии на софтуера го имат тоя бъг
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Колеги не съм запознат обстойно с устройството на 16V мотора ,може ли някой да сподели /снима,покаже/къде се намира този темрпературен датчик?
            ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Колеги не съм запознат обстойно с устройството на 16V мотора ,може ли някой да сподели /снима,покаже/къде се намира този темрпературен датчик?
              Преди дебитомера точно е забоден във въздуховода.
              Arena Coast Customs

Comment

Младежи да ви питам тук няколко въпроса?

За паленето незнам, при мен се ебаваше и светеше кода за ключа. За да го оправя махнах акумолатора за 5 минути докато е откачен акумолатора дадох на контакт и тогава сложих акумолатора. От тогава съм го правил този номер на още 2-3 коли и нямат никакви проблеми Пробвай на първо време с това почти съм сигурен, че код лампата ще изчезне и ще видиш дали ще се оправи като цяло проблема, ако не, вече трябва да търсиш другаде проблема
                Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Колеги някои да има шаиби на разпределителните валова за 1.7 16в и шаибата на водната помпа . Благодаря предварително
                  Алфа Ромео 33 със сърце от 145-1.7 16v ,33-1.7 16v Imola, 33-1.7 8v, ex33-1.8тд
                  155 2.0 16v 150hp Super
                  146 1.9 jtd fl

Comment

• колеги, кажете добра добавка за почистване на дюзите и откъде бих могъл да я взема на разумна цена. Минах през шел, попитах там какво имат и момчето ми каза: Имаме добавки за всичко, но цените са много надути, по-добре си вземи от друго място! И така питането идва тук

Comment

колеги, кажете добра добавка за почистване на дюзите и откъде бих могъл да я взема на разумна цена. Минах през шел, попитах там какво имат и момчето ми каза: Имаме добавки за всичко, но цените са много надути, по-добре си вземи от друго място! И така питането идва тук
                      Bardahl, продават ги в бензиностанциите на лукойл и опаковката е около 15 лева. После профилактично след 1-2 зареждания можеш да сипеш един Redex (продава се навсякъде пак на горе-долу такава цена).

edit: http://www.bardahl.bg/bg/product/m/4278
                      Само дето това за 20-те литра дето го пише на бъгарски и после да се допълни резервоара едно, че няма особена логика и второ, че като махнеш лепенката с българския превод отдолу по-скоро пише, че се сипва в 20л бензин, изхабяваш го и после пълниш един пълен резервоар, който трябва да изгориш целия...
                      Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 16:20.

Comment

колеги, кажете добра добавка за почистване на дюзите и откъде бих могъл да я взема на разумна цена. Минах през шел, попитах там какво имат и момчето ми каза: Имаме добавки за всичко, но цените са много надути, по-добре си вземи от друго място! И така питането идва тук
                        Аз ползвам всякакви добавки само на Лики Моли
                        и съм доволен и от цените + това са си Немски.
                        Може да ги разгледаш в магазини Хит, мисля ,че и в Бриколаж ги мярках.
                        sigpic
                        Alfa Romeo 145 1.9 JTD, 105Hp. - до 2012г.
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD, 136Hp. - до 2016г.
                        Subaru Outback 2.5i 165Hp automatic - сега

Comment

• Аз пък знам, че добавките за почистване повличат със себе си цялата гняс и ефектът е обратен. Но това по слухове....
                          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                            Аз пък знам, че добавките за почистване повличат със себе си цялата гняс и ефектът е обратен. Но това по слухове....
                            Tова е в случай, че никога преди това не са слагани. Ако се ползват периодично, няма проблеми.
                            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• благодаря ви, ще сложа, пък да видим какво ще стане ")

Comment

• Колеги спешно ми трябва букса за датчика на разпр. вал. Трябва ми букса от стария тип и е спешно, защото в четвъртък ще сменям карантии по двигателя и трябва да се сложи и въпросния датчик, който ми е наличен с новия тип букса
                                Някой има ли, продава ли, къде мога да намея ? Звъннах до 2 морги и предложението е с датчика заедно, а нямам време да обикалям, защото съм на работа

Comment

Working...
                                X